Lesmethode PIE

Lesmethode PIE
Technische uitgeverij Vertoog heeft in samenwerking met vmbo-scholen en het bedrijfsleven een lesmethode voor PIE ontwikkeld. Aan de hand van praktische opdrachten wordt de leerling door de lesstof geleid. De lesmethode is naast boekvorm of verkrijgbaar in een (volledige) digitale versie. Bij de ontwikkeling van de lesmethode is tevens rekening gehouden met leerlingen met dyslexie.
De lesmethode PIE bestaat uit een aantal losse boekjes. In ieder boekje wordt de leerling aan de hand van een praktijkopdracht door de bijbehorende lesstof geleid. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van afbeeldingen en vragen.

 

De complete lesmethode bestaat uit de volgende boekjes:

METAAL Ontwerpen en maken
Materialen en handgereedschappen
Losneembare verbindingen
Metaal bewerken 1
Metaal bewerken 2
Metaal afwerken
ELEKTRO en INSTALLEREN
Elektrotechnisch meten
Practicum basisschakelingen
Sanitaire installaties
Huisinstallaties
Besturen en automatiseren


Digitaal lesmateriaal
Voor scholen die graag met digitaal lesmateriaal werken biedt uitgeverij Vertoog in samenwerking met de organisatie Learning Solutions een (volledig) digitale oplossing. LearningBOX is een handige digitale leeromgeving, waarin het volledige lesaanbod van uitgeverij Vertoog wordt aangeboden aan de leerling. Het gaat dan om zowel de leer-, oefen- en toetstrajecten. Opdrachten kunnen door leerlingen digitaal ingeleverd worden waarna de docenten het ingeleverde materiaal meteen in kunnen zien en desgewenst kunnen controleren en beoordelen. De docent kan dus de leerling volgen en beoordelen, uiteraard alles direct gerelateerd aan het nieuwe examenprogramma. Hiermee wordt dus een portfolio opgebouwd dat voor iedere student de bewijslast levert voor onder andere de Onderwijsinspectie. Samengevat zijn de voordelen van het gebruik van LearningBOX:

  • Leren via internet
  • Lesstof, oefeningen en toetsen
  • Maximale ontzorging voor docenten
  • Certificering
  • Koppeling met nieuwe kwalificatiedossiers

Combinatie digitaal en boek
Naast een volledig digitaal leerpakket kunt u ook kiezen voor een combinatie van digitaal en boek. De leerling krijgt toegang via LearningBOX tot het volledige digitale lesmateriaal. Daarnaast ontvangt de leerling een praktijkboek met daarin alle praktijkopdrachten uit de lesmethode.

Meer informatie
Mocht u interesse hebben in meer informatie, dan komen wij graag een keer bij u langs. U kunt voor meer informatie of het maken van een afspraak contact opnemen met Anne-Claire van de Vendel via vendel@vertoog.nl of 06-26974600.