AutoPro

Uitgeverij Vertoog heeft in nauwe samenwerking met Atte Roskam Automotive een nieuwe lesmethode voor de opleiding Autotechniek ontwikkeld. De lesmethode AutoPro is geschreven aan de hand van het kwalificatiedossier Autotechniek en behandelt zowel de theorie als de praktische vaardigheden. In de toekomst zal ook lesmateriaal voor niveau 3 en 4 worden ontwikkeld, zodat er een doorlopende leerlijn ontstaat.

om_Autopro_demoversie

AutoPro is opgedeeld in 3 boeken met verschillende thema’s:

Motoren Voertuigen Elektro
Motoronderdelen Constructies en materialen Elektrotechniek
Verbrandingsprocessen Wielen en banden Elektromotoren
Kleppenmechanisme Besturing en wieluitlijning Elektronicacomponenten
Koeling Wielophanging en vering Verlichtings- en signaleringssystemen
Smering Aankoppelsystemen Accu en laadsystemen
Benzinesystemen Koppeling en versnellingsbak Startsystemen
Dieselsystemen Eindoverbrenging en differentieel Veiligheids- en comfortsystemen
Autogassystemen Remsystemen Motorelektronica
Inlaat- en uitlaatsysteem Veiligheids- en comfortsystemen Diagnostische vaardigheden
Andere technieken Andere technieken Andere technieken

TheorieBoek en DoeBoek
De lesmethode AutoPro bestaat uit een TheorieBoek en een DoeBoek. In het Theorieboek verwerft de leerling kennis van de autotechniek op niveau 2. Het TheorieBoek is opgedeeld in 10 thema’s. Ieder thema behandelt (voor zover mogelijk) een afgerond onderwerp. De behandelde lesstof is aangevuld met verwerkingsopdrachten en – vragen.  Nadat de theorie in het TheorieBoek goed is bestudeerd, kan de leerling (vaardigheids)opdrachten uitvoeren in het DoeBoek. In het DoeBoek staan per thema een aantal opdrachten. Deze opdrachten omvatten vragen en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten kan men, gelet op de eigen situatie (bijv. in het kader van de BPV), omvormen naar een beroepstaak.

Prijs
De richtprijs voor AutoPro is € 52,50 voor een TheorieBoek en € 45,00 voor een DoeBoek. Voor de hele opleiding heeft een leerling drie TheorieBoeken en drie DoeBoeken nodig. De leerling krijgt het materiaal volledig in boekvorm.

Wie is Atte Roskam Automotive?
De auteur Atte Roskam is een oude rot in het vak en ontwikkelt onder de bedrijfsnaam ‘Atte Roskam Automotive’ trainingen en opleidingen in opdracht van (onderwijs)instellingen en bedrijven in de automotive sector. Ook is hij werkzaam als praktijkdocent bij onderwijsleerbedrijven en scholen voor vmbo en MBO. Het handwerk van automonteur oefent Roskam uit bij het onderhouden, repareren en stellen van diagnoses aan voertuigen en wedstrijdauto’s.

Meer informatie
Mocht u interesse hebben in meer informatie, dan komen wij graag een keer bij u langs. U kunt voor meer informatie of het maken van een afspraak contact opnemen met Anne-Claire van de Vendel via vendel@vertoog.nl of 06-26974600.